miercuri, iulie 28, 2021
Google search engine
AcasăUncategorizedCum a fost la festivalul "Te salut Chișinău!"

Cum a fost la festivalul „Te salut Chișinău!”

chisinau.md

Din data de 14 până în data de 17 iulie, în capitală, a avut loc Festivalului „Te salut, Chișinău!”, ediția I. Evenimentul s-a desfășurat timp de 4 zile și a cuprins activități pentru copii, flash moburi, întâlniri cu scriitorii, concerte, competiții de șah și dame, expoziții cu vânzare, târguri și recitaluri de muzică.

Inițiativa s-a desfășurat cu ocazia aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului. Aceasta a inclus diverse activități cultural-artistice: expoziții și mese rotunde tematice, întâlniri cu scriitorii; recitaluri cu diverse genuri de muzică (clasică, populară, folclor, jazz, etno jazz etc.). În cadrul aceluiași Festival spectatorii au privit proiecții de film în cadrul Festivalului Internațional de Film „CRONOGRAF”, competiții de șah, dame și table, expoziții de artă cu vânzare, târguri ECO ale producătorilor autohtoni, organizarea rutelor turistice „Chișinăul de astăzi și de altă dată” etc.

Festivalul consacrat aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului include ca parte componentă și domeniul cinematografiei, oferind spațiu de promovare peliculelor din cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar „CRONOGRAF”.

Astfel, serile Festivalului au culminat cu proiecții de filme autohtone, în aer liber, în cele 3 locații: strada pietonală Eugen Doga, Parcul „La Izvor” și Parcul „Valea Morilor”, Scările de granit.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments