DESPRE NOI

IDEEA

Portalul informațiilor culturale arte.md înregistrează digital și promovează online producția intelectuală și artistică a Moldovei, creând astfel un instrument neprețuit pentru cercetare și cunoștințe de specialitate.
Arhiva Portalului reprezintă portal de știri, evenimente, aplicații mobile de accesare a portalului, profilul artiștilor, lucrările lor creative, precum critici și articole scrise despre aceste lucrări ce cuprinde domeniile Artelor vizuale, cinematografiei, muzicii, scrierii și artelor spectacolului.

SCOPUL

1. Portalul oferă o platformă pentru aprovizionarea colectivă, participarea publicului și implicarea în colectarea de date despre patrimoniul cultural, creând noi informații referitoare la locație, descriere și valorile umane asociate cu patrimoniul cultural.
2. Portalul prezintă un concept și arhitectura unui site de internet specializat care oferă acces semantic la știri, proiecte vizuale, campanii, filme, podcasturi, interviuri, cunoștințe culturale și resurse informaționale (adică colecții electronice).
3. Baza informațională a unui astfel de portal este o ontologie care susține integrarea resurselor informaționale relevante pentru domeniul subiect al unui portal într-un spațiu informațional uniform și oferă acces bazat pe conținut (semantic) la aceste resurse.