Pe 31 Iulie la ora 20:00, într-o parcare de pe strada V.Micle din Chișinău are loc Concertul de Deschidere al ediției a VI-a a festivalului de muzică clasică Moldo Crescendo. Motto-ul ediției din acest an este – #offline. Muzicienii își doresc, ca după mai bine de un an de pandemie, de distanțare socială și timp petrecut în fața ecranelor – să ne revedem la concerte offline, să ieșim din case și din internet și să ne conectăm cu oamenii și muzica. 

Spectacole în aer liber

Toate concertele din acest an sunt planificate în aer liber. Vor avea loc concerte urbane, de seară, cu începere la ora 20:00 – pe 31 Iulie pe strada V.Micle, pe 4 August – în curtea Muzeului Național de Istorie, și pe 14 August, Închiderea festivalului, în fosta uzină de tractoare de pe teritoriul Digital Park. 

În locuri foarte deosebite

La fel, vor avea loc și evenimente în afara Chișinăului – pe 3 August la Villa Drago, pe 11 August la Ungheni, iar pe 7 August, un concert foarte special, la Conacul Cazimir din satul Cernoleuca, satul de baștină al pictorului Igor Vieru, iar pentru acest concert, din Elveția vine nepoata pictorului, violonista Dumitrița Vieru. 

Muzicienii festivalului

Ca de obicei, cei care vor cânta sunt printre cei mai buni muzicieni basarabeni care studiază sau au studiat în afara țării: Marcel Lazăr, (pian, Viena) Dan-Iulian Druțac – (vioară, Londra), Alison Lie (vioară, Viena), Maria Bunea (chitară, Viena), Marius Malanetchi (violoncel, Viena), Cristian Ciolacu (clarinet, Cluj-Napoca), Radu Rățoi (acordeon, Copenhaga) Luminița Lupașcu (vioară, Cluj-Napoca), Jan Sekaci, (violoncel, invitat din România, studiază la Berlin), Constantin Borodin (violoncel, Berlin), Alex Ciulin (violoncel – RO, Berlin), Dumitrița Vieru (vioară, Geneva) și alții. 

Programul festivalului este compus din repertoriu de o mare frumusețe a muzicii de cameră – duete, trio-uri, quartete, quintete de Enescu, Piazzolla, Brahms, Stravinsky, Shostakovich, Beethoven, Prokofiev ș.a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here