Cea de-a doua ediție a Taberei de educație financiară „Dă sens banilor”, inițiată de Banca Națională a Moldovei și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, vine cu oportunitatea de a oferi publicului o vacanță mai interesantă și mai plină.

Astfel, persoanele cu vârsta de peste 16 ani au posibilitatea să participe, în perioada 9-13 august 2021, la un eveniment în format online conceput să-i reunească pe cei care doresc să își dezvolte cultura financiară, într-o atmosferă de conversație utilă, plăcută și eficientă.

Tabăra de educație financiară include cinci sesiuni, a câte 90 de minute fiecare, la diverse subiecte din domeniul financiar-bancar. Acestea vor ajuta participanții să înțeleagă mai bine, cum funcționează sistemul financiar, care este rolul Băncii Naționale a Moldovei, la ce trebuie să fie atenți atunci când iau un credit, cum să folosească în siguranță metodele de plată fără numerar ș.a.

Instruirea va avea loc pe platforma ZOOM, în limba română. În final, participanții la toate sesiunile vor primi câte un certificat de participare.

Persoanele interesate se pot înregistra, completând până la data de 1 august 2021 (inclusiv) formularul on-line, indicând adresa electronică la care urmează să fie expediate datele de acces la eveniment.

Organizatorii își propun, ca atelierul de lucru să aducă mai multă claritate în înțelegerea lumii financiare moderne ce solicită tuturor zi de zi decizii optime pentru a face viața fiecăruia în parte mai ușoară și mai bună în perspectiva incluziunii financiare.


Agenda Taberei de educație financiară „Dă sens banilor”:

DataSesiunea
Luni 9/08Tema 1: Sistemul financiar național: instituții, piețe, instrumente1.1 Prezentarea sistemului financiar național 1.2 Rolul instituțiilor de reglementare și supraveghere1.3 Politica monetară a Băncii Naționale a MoldoveiSesiune de întrebări și răspunsuri
Marți 10/08Tema 2. Cum dăm sens banilor. Cum economisim, unde investim2.1 Instrumente de economisire/investire2.2 Rolul supraveghetorului bancar 2.3 Economiile statului. Investițiile BNM Sesiune de întrebări și răspunsuri
Miercuri 11/08 Tema 3. Instrumente de creditare. Când banii nu ne ajung 3.1 Instrumente de împrumut 3.2 La ce să fim atenți când luăm un credit. Ce este dobânda anuală efectivă Sesiune de întrebări și răspunsuri
Joi 12/08Tema 4. Plățile fără numerar – mai multă siguranță, mai mult confort4.1 Ce sunt plățile electronice – avantaje și riscuri4.2 Comerțul on-line: cum are loc Sesiune de întrebări și răspunsuri
Vineri 13/08Recapitulare Sesiune de întrebări și răspunsuriEvaluare finală: Quiz-ul „Dă sens banilor” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here