Lumea muzicii este în doliu! Cântăreața de muzică populară Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, s-a stins astăzi din viață. 
„Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani”, a scris Locoman pe Facebook.

Cei care vor să-și ia rămas bun și să aducă un ultim omagiu îndrăgitei înterprete de muzică populară Lidia Bejenaru-Botgros o pot face marți, începând cu ora 17.00 la biserica Sfânta Teodora de la Sihla, miercuri, între orele 10.00-12.0 – la Palatul Național, iar după ora 12.00 o vor putea petrece pe drumul cel din urmă la Cimitirul Central de pe strada Armenească.
Dumnezeu să-i dăruiască liniște și împăcare.


Lidia Bejenaru (n. 3 mai 1953, Țiplești, Sîngerei) interpretă de muzică populară din Republica Moldova.
S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971. Din 1971, timp de un an este metodistă la casa de cultură din Edineț, după care solistă a orchestrei „Ciocârlia” de la Edineț,[1] apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel” (1973–1974) și „Lăutarii” (din 1978) ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. A fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic” în anul 1993.
Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat “M-a cuprins un dor de mamă”, a apărut după 20 de ani de activitate scenică.
În 1971, s-a căsătorit cu viitorul dirijor al orchestrei „Lăutarii” Nicolae Botgros. Au un singur copil, interpretul de muzică populară Cornel Botgros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here