Cetățenii moldoveni care se întorc de la muncă din străinătate pot primi până la 250.000 de lei pentru a-și începe propria afacere acasă.

Despre aceasta a anunțat Iuliana Costin, directorul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova (ODIMM), transmite Știri.md.

1 + 1


În cadrul unui eveniment organizat, Costin a relatat cetățenilor din diasporă despre instrumentele de suport și oportunitățile de promovare pentru revenirea și reintegrarea persoanelor de peste hotare în circuitul economic autohton.

”ODIMM implementează o gamă largă de programe de suport în business destinate diferitor categorii de companii, administrează un Fond de granturi al creditelor cu produse financiare accesibile și susține antreprenorii la toate etapele de dezvoltare a afacerii.

Avem în gestiune un instrument de suport antreprenorial special pentru migranți – Programul de Atragere a Remitențelor în Economia PARE 1+1, prin intermediul căreia cetățenii noștri pot beneficia de consultanță și instruire și au posibilitatea de a accesa un grant în valoare de până la 250.000 de lei. Ne dorim ca R. Moldova să devină locul atractiv pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor de succes”, a declarat aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here