Marți, 27 iulie, directoarea Centrului Național Cinematografic (CNC) din Republica Moldova, Valentina Iusuphodjaev și Vasili Braga, administratorul Asociației Companiilor de Creație din Moldova COR, au semnat un acord de parteneriat prin care și-au propus atingerea mai multor obiective, pornind de la interesele și aspirațiile comune de dezvoltare a domeniului cinematografiei ca parte componentă a industriilor creative.

„Jucătorii de pe piața culturală trebuie să facă front comun în a promova un mediu favorabil pentru dezvoltarea culturii și a industriilor creative. Filmul are cel mai mare impact economic, prin crearea locurilor de muncă, resurselor financiare de proporții, serviciilor aferente multiple, așa-zisul „efect de undă”, promovarea turismului și a imaginii țării. Totodată, sunt sigură că împreună putem realiza multe proiecte frumoase și de calitate.” – a declarat directoarea CNC, Valentina Iusuphodjaev.

La rândul său, Vasili Braga a menționat: „Evenimentul de astăzi este încă un pas spre exportul de produs media: film, animație , jocuri electronice. Sper ca împreună acest drum va fi mult mai ușor de parcurs.”

Acest parteneriat se va focusa prioritar pe schimbul de informații și experiență, management cultural, elaborarea de legi, politici și strategii, precum și stimularea potențialului artistic, susținerea evenimentelor și proiectelor cross-sectoriale pentru fortificarea domeniului cinematografiei și a industriilor creative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here